torstai 30. elokuuta 2012

"Mies tuli vuonolta, näyttäen huonolta virolaisvillapaitoineen?"




Olen yllättynyt siitä miten olen alkanut pitää värikkäämmistä vaatteista. Tämä vironvillalanka houkutteli neulomaan, mutta kokeiluja tein ainakin viisi. Kokeilin neuloa lankaa raidoittamatta, mutta sävy muuttui mielestäni liian äkkiä. Raidoittamista kokeilin ruskean, punaisen ja valkean langan kanssa. Paras lopputulos syntyi kuitenkin kun lankaa raidoittaa itsensä kanssa. Sävy on vain niin mahtava, että näin se pääsee parhaiten esiin. 

Villatakki on vielä ilman nappeja. Valinnan varaa on, mutta kävisinkö vielä nappikaupassakin haaveilemassa? Taidan laittaa kuitenkin vain yhden napin tuohon eteen. Viimeiset tikuttelut on tehty kuumehouruisena ja välillä kokeileminen oli tuskaa kun takki on aika lämmin. Nuo valkeat napit raikastavat takkia aika mukavasti...



Malli: Etude in Stripes omin muokkauksin.
Lanka: Vironvilla 300 g
Puikot: 3,5 mm



3 kommenttia:

  1. Tätä ihailinkin jo Ravelryssa. Nuo värit vaan on niin hurjan kauniit! Mites tuo ohje, oliko hyvin kirjoitettu?

    VastaaPoista
  2. Vironvilla on kyllä riittoisaa, vaan 300 g noin isoon takkiin! Ja kylläpäs on hyvät värivalinnat ;) Syksyn lempitakki!

    VastaaPoista
  3. Tuo on kyllä tosi lämmin villatakki! Ohje oli tosi simppeli. Tosin aika paljon sitten sävelsin itse. Hihat olisivat huomattavasti leveämmät, jos en olisi niitä oman maun mukaan kaventanut. Ja noi reunuksethan, jotka ohjeessa on yksiväriset, jätin tekemättä. Etukappaleen reunaan neuloin vain napituskaistaleet.

    VastaaPoista