sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Joululahjoja tietysti

Vihdoinkin lomalla. Tätä olikin jo kovasti odotettu. Pääsin kotiin perjantaina ja kuulin mukavan uutisen. Aattona onkin serkut tulossa kylään. Kiva nähä niitä joskus talvellakin, kun yleensä vierailevat Suomessa vain kesällä pari viikkoo. Saavatpahan tutustuu myös suomalaiseen jouluun.

Viime viikonloppuna olin kans kotona. Lintujen läskittarjottimella vieraili myös kutsumaton vieras. Oli jotenkin niin harmaata ettei oikein hyvittanut hirveesti kuvailla. Nyt on taas lunta maassa kun on satanut parina päivänä. Toivottavasti ei sula pois ennen jouluu.

Oon tän kuun värkänny vaan sukkia lahjaks. Jos oisin tienny serkkujen tulosta aikasemmin, oisin voinu neuloo niillekin jotain. Nyt en kyllä enää ehdi. On vielä nimittäin yhet sukat kesken. Pitäs tehä veljelle vielä jotain mopon kuvia kuulemma sukkiin. Kokeilin kirjoneuletta, mutta meinas hermo mennä, niin purin sen pois ja vaikka kirjon sitten päälle.

Käytin kaikkia jämä lankoja ja kaivelin mummin varastoja. Toivottavasti noi vanhat langat kestää. En oo aikasemmin niitä kauheesti käyttäny. Osa on kyllä ihan kivan värisiä. Ihme raitavillitys menossa. Itelle haluisin kyllä tehä jotkut vihertävät kirjoneulelapaset ja uudet sisävillasukat, kun entiset on jo puhki kulunu, vaikka huovutin niihin vasta pohjallisetkin.

Innostuin eilen ja toissa päivänä taas nypläämään. Ois tarkotus tehä yhen vanhan paidan hihansuihin pitsit. Pitsiä vaan rupes tulemaan hirvellä vauhdilla, että taitaa siitä riittää vielä johonkin muuhunkin. Valitsin sellasen aika kapeen mallin, niin sitä on nopee tehä. Seuraavaks haluisin kyllä jotain vähän leveempää, vaikka välipitsii.
Katotaan mitä tässä nyt sitten kerkee, kun on ne serkutkin tulossa. Huomenna pitäs lähtee jouluostoksille. Tiistaina paistellaan äidin ja isän tädin kanssa piirakoita pitkästä aikaa, on sitten jouluks tuoreita. Äsken tein pipareita, jo toista kertaa (!) kun edelliset on jo melkein syöty.

Rauhallista joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti