lauantai 21. maaliskuuta 2009

Nypläysongelmia


Innostuiin eilen ompelemaan niin etten ehtinyt nostaa ompelukonetta edes pöydälle. Surruuttelin sitten lattialla, ja olihan sitten hartiat kipeet jonkin aikaa...
Tein tommosen pussukan mihin käytin noita nypläysharjoituksia. Tein ihan taskun tonne sisälle, niin siks piti ommella toi kapeempipitsi vähän hassuun paikkaan, että se peittäis ompelukset. Mutta se on kyllä aika kiva paikka, erikoisempi.
Olin tekemässä pussiin vuorta, itseasiassa kahestakin kankaasta ja olin jo melkein ommellut ne kiinni, kunnes raivostuin ja revin ne vuorotellen pois. Ei meinannu oikein asettuu. Ja vielä tuolla äitin koneella ommellessa menee niin helposti hermot. Jätinpä sitten vuoren kokonaan laittamatta. Ompahan vähän ohkasemman tuntunen. Mutta sisälle ei sit saa kurkistaa, koska jälki on niin hirveetä. Vetoketjukin on miten sattuu. Pitäs jaksaa tehä rauhassa, mutta jotenkin oli olevinaan niin kiire. Ehkä sen takia että, siinä lattialla oli niin paha kököttää!

Innostuin nypläämään taas tota samaa, mitä olin jo aikasemminkin kokeillut. Siinä on vaan niin kiva toi kuvio, ja suht helppo tehä. Sitä tulikin ehkä sitten puol metrii.
Sitten kokeilun yhestä ulkomaalaisesta kirjasta uutta ohjetta. Siihen ei ollu selityksiä niin yritin kuvasta päätellä lyöntejä, ei oikein onnistunut. Sitten tulikin ongelmia kun en osannukkaan tehä yhtä kohtaa. En ymmärrä miten nämä kohdat yhdistetään. Jos joku ymmärtäs tämmösiä niin ois kiva jos kertoisit! Kun aikasempi lehti tehdään aina kokonaan, niin miten siihen saadaan sitten jälkikäteen liitettyä mitään?

3 kommenttia:

 1. Kaunista pitsiä ja kiva pussukka tulikin:) Blogissani onkin jotain sinulle...

  VastaaPoista
 2. Joskus olen nyplännyt liinoja, joihin yhdistettiin hieman samantapaiseen kohtaan. Tein sen niin, että vedin pienellä virkkuukoukulla juoksulangalla silmukan yhdistettävän reunan silmusta läpi, ja sitten pujotin juoksulangan toisen parin tästä syntyneestä silmusta läpi, jolloin se kiinnittyi kauniisti.
  Hankala selittää, mutta jospa tuosta olisi edes hieman apua. terveisin anki silmukkaketjusta

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköistä pitsiä! Pitäisi kaivaa itsekin nypläystyyny esille taas. :)

  VastaaPoista