sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Ihana sadepäivä!

Aamulla tuntu ihanalta kun sade ropis kattoon ja tuuli vinku nurkissa. Siis aina se ei oo kivaa, mut nyt sain hyvän tekosyyn vaan istuu sisällä näpertämässä. Aamusta sain ommeltuu napit ja muut uuteen villatakkiin, joten sekin on nyt sitten käyttökunnossa. Pitää laittaa se heti huomenna päälle.

Huomasin lehdessä Kuopijon lapasten ohjeen ja rupesin neulomaan. Sininen väri ei vaan oikein inspannu, joten vaihdoinkin langat erilaisiin punasiin. Vähän taas jotain kaupasta ja jotain ite värjättyä.

Ahistaa jo tälleen sunnuntaina seuraava kouluviikko. Kaikkee lukuaineita ja muuta. Jos kehtais vaikka jatkaa lapasia jollain tunnilla. Taidehistoriakin vois olla tosii kivaa, mutta sekin on aina opettajasta kiinni, joten meillä se tulee tuskin olemaan edes siedettävää... Kaiken kukkuraks tehtäviä tuntuu olevan niin pirusti.

Keskiviikkona oli ekaa kertaa nypläyskurssi. Olin sitten nuorin koko joukosta ja ainut joka oli nyplännyt aikasemminkin. Alotettiin tietysti ihan alkeista, kokolyöntiä vaan. Sain kuitenkin kokeilla jotain semmosta tietokoneen piuhaa, joten oli ees jotain uutta. Sen nyplääminen oli kyllä melko tuskasta. Mutta tulipahan kokeiltua. Pitäs tehä se loppuun alkuviikosta, että ois sitten ens kerralla valmista.
Juttelin opettajan kanssa vähän että jos alottasin jotain vähän vaikeempaa, etten nyt ihan turhaudu. Pitäs vaan valita malli yhestä kirjasta. En siis osaa vielä kovinkaan paljoa. Kaikki kokeilut on aina päättyny siihen kun en vaan osaa jotain kohtaa, enkä ymmärrä ohjetta.

Kurssilla ois kyllä tarkotus nyplätä jollain erilaisilla materiaaleilla, ei niinkään perinteisiä juttuja. Miusta vaan kuulostaa siinä mielessä hassulta, että aluks tehään hankalilla materiaaleilla vaikka ei osata sitä perusjuttuukaan. Mie ainakin haluisin mielummin osata tekniikan hyvin ja lähtee sen jälkeen vasta soveltamaan. Aikaakin on vaan melko vähän, enää kuus kertaa jälellä. Sekin on vielä että miten sitä jaksaa puol kuudelta illalla keskittyy johonkin nypläykseen ja se kestää vielä varttii vaille yheksään. No katotaan nyt.

Toivottavasti saisin ens viikolla laitettuu kuvia lapasista ja nypläyksistä...

1 kommentti:

  1. Ai se sun kurssi alko jo! Muut oli sitten ihan mummuikäsiä. NO, otat ilon ja opin irti kurssista.

    Aion minäkin kulettaa lapasia ja muita pieniä neuleita koulussa tunneilla. Muuten nuppi hajoaa! Tuskin ne opet mitään sanoo, tai en tiiä Annukasta.... Oliko Kuopion lapaset missä lehessä? SK?

    VastaaPoista