lauantai 11. lokakuuta 2008

KirjansidonnastaKoulussa olin lyhyehköllä kirjansidonnan kurssilla. Olen sitonut muutaman kirjan aiemminkin, joten osa asioista oli kertausta. Viisi kirjaa sain kuitenkin aikaiseksi, ja näköjään ihan hyvän kurssinumeronkin...

Suurin osa osallistujista oli ihan aloittelijoita. Siksi kurssin ohjelma olikin melko laiha. Olisin toivonut että opettaja olisi kertonut enemmän kirjansidonnan tavoista. Laitoin asiasta kyllä palautteeseenkin. Ei kyllä tainnut ymmärtää, että tarkoitin siis vaan sitä että tapoja olisi voinut esitellä, eikä niitä olisi kaikkien tarvinnut toteuttaa. Taipeellinen kirja oli muka niin vaikea tehdä, ettei edes opettanut sitä. Tein taipeellisen kuitenkin, eikä siinä ollut oikeastaan kuin yksi vaihe enemmän kuin pyöristetyssä.
Alhaalla ensimmäinen taipeellinen kirjani. Onnistui ihmeen hyvin.


Ensimmäinen avoselkäinen kirja ei oikein ottanut onnistuakseen. Englannin kielisistä ohjeista ei oikein saanut selkoa, ja kuvatkin olivat vähän onnettomia. Ongelmana oli myös se, että en halunnut ommella kansia kiinni, vaan liimasin ne etulehtiin. Tällaiseen tapaa ei ollut ohjeita ollenkaan.
Kirjasta tuli melko veltto ja tuntuu että se voi hajota milloin vain. Sivuiksi laitoin vaaleaa paperia ja sanomalehden suikaleita. Yritin satuttaa sivuille sarjakuvia. Kannet ovat yhdestä valokuvakirjasta.

Tein myös yhden "valokuvakansion, " johon otin kangasta työtakistani. Lähti hiha takista, mutta tuskin tuota enää kaipaan. Sopii aika kivasti tuohon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti