maanantai 20. lokakuuta 2008

Räjähtelyä keittiössä!


Vihdoinkin se alkaa olla loppusuoralla! Ensimmäinen villatakki on nyt neulottu. Pitäisi vielä höyryttää ja päätellä lankoja. Napit pitäisi myös löytää.
Aloitin työ pari kuukautta sitten. Ruskeaa floricaa löytyi äidin varastoista, muut langat olen värjännyt kasviväreillä. Suurin osa värjätyistä on myös floricaa, mutta jokunen lanka on myös jotakin satunnaista jämälankaa.

Höyryrauta oli taas väärässä kaupungissa, joten yritin "höyryttää" silitysraudalla ja sumupullolla. Onnistui ihan hyvin, kunnes pidin pienen tauon. Kun laitoin seuraavan kerran raudan töpselin seinään, alkoi savu nousta. Kamala räsähdys ja kipinöitä sinne tänne. ...ei sentään syttynyt paita tuleen... Joo rauta on ilmeisesti sitten entinen. Kärähti nimittäin johdon juuresta. Jatkojohtokin sai osansa.


Olin vielä eilen ihan epätoivoinen neulomisen suhteen. Tein viimeisiä raitoja ja kaikki kavennuskohdat näyttivät hirveiltä. Olkapäille muodostui oudot pussit. Aloitin kaventamisen ilmeisesti vähän liian myöhään. Olisin purkanut koko työn, mutta äiti sai onneksi uskoteltua, että lopputuloksesta tulisi hyvä. Näyttää siltä että kannatti uskoa. Saattaahan se näyttää sitten aivan erilaiselta kun se on valmis.
Höyryttäessä tapahtui kyllä jotain muutakin outoa, nimitäin paita piteni yllättäen, enkä tajua miksi, mutta nyt takki onkin sitten ainakin yli kymmenen senttiä pitempi kuin oli tarkoitus!

Huomenna alkaa taas koulu. Loma tuntuu jälkikäteen aina tosi lyhyeltä. Mitään en taaskaan saanut aikaiseksi. Kouluun meno ei kyllä kovinkaan paljon houkuta kun edessä on koko jakso vain teoriaa; muotoilun ja taiteen historiaa, englantia, markkinointia.... Olisi edes jotain kevyempää joukossa, mutta ei tietenkään. Tuntejakin on melko paljon.

Keskiviikkona alkaa nypläyskurssi. Kestää vähän yli kuukauden, tais olla kerraallaan kolme ja puol tuntii kerran viikossa. Kokeilin nyplätä ekan kerran kesällä, mutta eihän siitä mitään tullu. Jos nyt opettelis vähän sitäkin kun ei sitä enää kovinkaan moni osaa...

1 kommentti:

  1. Nonni nyt pääsin tätä kattelemaan! Hieno paita on sulla tulossa valmiiksi. Höyrytyksen ansiosta silmukat varmaan "avautuivat", hassua, että se niin paljon venähti pituussuunnasta.

    Mitä luultavemmin olet tosiaan kaventanut aika myöhään ja nopeasti, siitä pussit.

    Kannattaa laittaa bloggerin asetuksiin sähköposti sinne kommentointi-kohtaan niin tiedät, kun on tullut kommenttia blogiin.

    P.S. Nuo värjätyt langat on niin hienoja. Haaveilen siitä, että ens kesänä kerkeis värjäämään... Ostin vasta yhden värjäyskirjankin. Hups. Oma kirjasto kasvaa.

    VastaaPoista